Topic Resolution: Answered

Schlagwörter: , ,

Ansicht von 3 Antwort-Themen
  • Autor
    Beiträge
    • #10431
      Answered
      Markus Lembke
      Teilnehmer

      Hi,

      i’ve a problem regarding sendmail.

      I have the following error when i wan’t to send mails via my smarthost.

      10

      Kernel::System::Email::Sendmail
      Sendmail check error: No such binary: /usr/sbin/sendmail!
      30.12.2020 20:51:18 (Europe/Berlin)
      11

      Kernel::System::Email
      Error sending message using backend ‚Kernel::System::Email::Sendmail‘.
      30.12.2020 20:51:18 (Europe/Berlin)
      12

      Kernel::System::MailQueue
      Message could not be sent! Error message: No such binary: /usr/sbin/sendmail!
      30.12.2020 20:51:18 (Europe/Berlin)
      13

      Kernel::System::MailQueue
      Temporary problem returned from server, requeuing message for sending. Message: SMTPCode: -, ErrorMessage: No such binary: /usr/sbin/sendmail!
      30.12.2020 20:51:18 (Europe/Berlin)

      What i’m missing?
      Do i have to install sendmail in my docker?

       

      Best regards

      Markus

    • #10552
      Best Answer
      Stefan Rother
      Verwalter

      Hi Markus,

      Please excuse the late reply, we are currently a bit stretched with answering OTOBO related queries on all channels.

      I think the easiest solution is, configure a SMTP Host to send E-Mails. Please go to Admin -> System Configuration and Search for „Sendmail“. In the next step choose SMTPS or SMTPTLS and configure your mail gateway.

      Best wishes from Germany!

      Stefan Rother

      Team OTOBO

    • #10571
      Markus Lembke
      Teilnehmer

      Hi Stefan,

      thanks for the hint.
      Yes i was in the wrong config.

      Now it works fine.

      Thanks,

      Markus

    • #12441
      collin wills
      Teilnehmer

      OTOBO Team,

       

      SMTP mails are stuck in processing in the queue, this occurred after the Customer<–>Groups feature was enabled. After resetting the Customer<–>Groups back to disabled, in Admin-> Communication the SMTP does not show up under Failing accounts as it normally did with a tick. However under the option Open communications all SMTP communication are stuck in the queue over 1465 mails. The SendmailModule is set to: Kernel::System::Email::SMTP. The smtp port set to 25. I can telnet successfully to the exchange server.

      Any advice would be great

Ansicht von 3 Antwort-Themen
  • Du musst angemeldet sein, um auf dieses Thema antworten zu können.