Ansicht von 1 Antwort-Thema
  • Autor
    Beiträge
    • #13547
      Massimo Bianchi
      Teilnehmer

      Hello,

      I am trying the oauth2 plugin to overcome the MS limitation planned for end of Sepember, but I am struck…

      1. I registered an application in Azure
      2. I setup a redirect URI to the local IP (since it’s not published) : https://172.22.20.226:8443/otobo/index.pl?Action=AdminMailAccount
      3. I assigned the DELEGATED API permissions with ADMIN CONSENT
        1. email
          IMAP.AccessAsUser.All
          offline_access
          POP.AccessAsUser.All
          SMTP.Send
          User.Read
      4. I created the SECRET
      5. I modified the Povider inserting my tenant id

       

      I am still getting errors…

      Wed Aug 10 14:20:12 2022 (Europe/Rome) error OTOBO-CGI-11 Could not request access token
      Wed Aug 10 14:20:12 2022 (Europe/Rome) error OTOBO-CGI-11 Got: ‚401 Unauthorized‘!
      Wed Aug 10 14:20:12 2022 (Europe/Rome) error OTOBO-CGI-11 Can’t perform POST on https://login.microsoftonline.com/4d0aca28-2980-409e-8efa-7351d66d1be2/oauth2/v2.0/token: 401 Unauthorized

      Any idea on how to debug this problems ?

       

      Thanks,

      Massimo

       

       

       

       

       

    • #13548
      Massimo Bianchi
      Teilnehmer

      As in the best tales, I discovered the error just after posting the thread.

      For others: when you create the application:

      1. must be a „WEB“ application type
      2.  you must select ONLY „ID TOKEN“, and NOT „ACCESS TOKEN“, and NOT BOTH

       

       

Ansicht von 1 Antwort-Thema
  • Das Thema „ Question: how to debug „Got: ‚401 Unauthorized‘!““ ist für neue Antworten geschlossen.